Novi uvredljivi grafiti ispisani na Slaviji

Na zidu u takozvanoj „Mitiฤ‡evoj rupi“ na Slaviji, na kojem su graฤ‘anski aktivisti prekreฤili grafit „Kad se vojska na Kosovo vrati“, osvanuli su danas novi uvredljivi natpisi.

Kako je javila televizija N1, na zidu su ispisane poruke „Vuฤiฤ‡u ล iptaru“, „Kosovo je Srbja, Z“, „Smrt domaฤ‡im izdajnicima“ i „Sloboda za Damnjana i Dejana“ koja se odnosi na voฤ‘u takozvanih Narodnih patrola Damnjana Kneลพeviฤ‡a i urednika portala Srbin.info Dejana Zlatanoviฤ‡a.

Kneลพeviฤ‡ i Zlatanoviฤ‡ uhapลกeni su posle protesta 15. februara u Beogradu i odreฤ‘en im je jednomeseฤni pritvor, a osumnjiฤeni su za kriviฤno delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog ureฤ‘enja.

Grafit sa natpisom „Kad se vojska na Kosovo vrati“, koji je bio ispisan na zidu koji gleda na deฤije igraliลกte u parku na beogradskom Trgu Slavija, juฤe su prekreฤili aktivisti udruลพenja Krokodil i Inicijative mladih za ljudska prava, zbog ฤega su od komunalne milicije dobili kazne i zapreฤ‡eno im je da ฤ‡e dobiti prijave za „oลกteฤ‡enje fasade“.

Kralj: Grafiti kao test โ€“ ako vam smeta da neko ลพvrlja fasadu, niste patriota (VIDEO) #NoviDanN1 https://t.co/P12jRSvqk2

โ€” TV N1 Beograd (@N1infoBG) February 19, 2023

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.