U trendu

Novi uvredljivi grafiti ispisani na Slaviji

Na zidu u takozvanoj „Mitićevoj rupi“ na Slaviji, na kojem su građanski aktivisti prekrečili grafit „Kad se vojska na Kosovo vrati“, osvanuli su danas novi uvredljivi natpisi.

Kako je javila televizija N1, na zidu su ispisane poruke „Vučiću Šiptaru“, „Kosovo je Srbja, Z“, „Smrt domaćim izdajnicima“ i „Sloboda za Damnjana i Dejana“ koja se odnosi na vođu takozvanih Narodnih patrola Damnjana Kneževića i urednika portala Srbin.info Dejana Zlatanovića.

Knežević i Zlatanović uhapšeni su posle protesta 15. februara u Beogradu i određen im je jednomesečni pritvor, a osumnjičeni su za krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Grafit sa natpisom „Kad se vojska na Kosovo vrati“, koji je bio ispisan na zidu koji gleda na dečije igralište u parku na beogradskom Trgu Slavija, juče su prekrečili aktivisti udruženja Krokodil i Inicijative mladih za ljudska prava, zbog čega su od komunalne milicije dobili kazne i zaprećeno im je da će dobiti prijave za „oštećenje fasade“.

Kralj: Grafiti kao test – ako vam smeta da neko žvrlja fasadu, niste patriota (VIDEO) #NoviDanN1 https://t.co/P12jRSvqk2

— TV N1 Beograd (@N1infoBG) February 19, 2023

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.