U trendu

Novih 225 sadnica duž Bulevara Milutina Milankovića

BEOGRAD – Gradonacelnik Beograda Zoran Radojicic učestvovao je danas u sadnji 225 sadnica Pančićeve omorike koje su posađene duž Bulevara Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

Gradonačelnik je istakao da je za skoro dve godine, koliko traje akcija „Drvo za Beograd“ posađeno 2.100 kvalitetnih stabala širom prestonice.

Kako je dodao, za isti period JKP „Zelenilo Beograd“ je u okviru svojih aktivnosti posadilo oko 5.000 sadnica.

„U vremenu kada se mnogo priča o ekologiji, potrebno je istaći da ona traži upornost i strpljenje u realizaciji. Ovde smo svi na istom zadatku“, rekao je gradonačelnik, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Naveo je da je tema zaštite životne sredine u strategiji razvoja Beograda od prvog dana njegovog mandata postavljena na visoko mesto.

„Naša vizija je da radimo za zajednicu i buduće generacije. Verujem da ćemo ovu akciju nastaviti i zahvaljujem kompaniji ‘Nestle’ i drugim organizacijama koje su učestvovale u realizaciji ovog projekta“, rekao je Radojičić i pozvao sugrađane da za Novu godinu kupuju jelke sa busenom.

Gradonačelnik je rekao da će ove sadnice Pančićeve omorike biti posađene u dužini od pet kilometara Bulevarom Milutina Milankovića koji će, kako kaže, biti jedini bulevar u prestonici u kojem će istovremeno biti zastupljena listopadna i stabla četinara.

Ovaj drvored će godišnje apsorbovati u proseku 5,5 tona ugljen-dioksida iz vazduha, dodao je Radojičić.

Generalna direktorka kompanije „Nestle“ u Srbiji Marjana Davidović zahvalila je svima koji su podržali ovu akciju i podsetila da ovo nije prva inicijativa te kompanije u zaštiti životne sredine.

„Za 16 godina, koliko poslujemo u Srbiji, imali smo puno inicijativa koje su doprinosile lokalnoj zajednici i zaštiti životne sredine, kao i mnogobrojne akcije u donaciji hrane“, navela je Davidović i zahvalila gradonačelniku i Gradu Beogradu na podršci.

Takođe, istakla je da su jedina kompanija u Srbiji koja ima nulti negativni uticaj na životnu sredinu jer se sav čvrsti otpad reciklira, a sve otpadne vode u potpunosti prečišćavaju, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.