U trendu

Novogodišnji karneval DKCB danas na Trgu republike

BEOGRAD – Danas će na Trgu Republike i u Knez Mihailovoj ulici biti održani Novogodišnji karneval i Dečji novogodišnji koncert kao kao centralni događaj manifestacije „Dečja beogradska zima 2022“.

Karnevalska povorka, u kojoj će učestvovati deca iz predškolske ustanove „Dečji dani“, „Unca, unca bend“, Deda Mrazovi i mnogi drugi, krenuće od Delijske česme u Knez Mihailovoj ulici i kretaće se do bine koja će biti postavljena kod fontane ispred Kulturnog centra Beograd.

Nakon toga počeće koncert na kojem će najpoznatije dečje hitove pevati glumci, dečji horovi i muzički izvođači – Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Ivana Peters, Sergej Ćetković, Svetislav Bule Goncić, Andrija Milošević, Predrag Vuković Peđolino, Hor DKCB, Hor „Čarolija“ i „Unca, unca bend.“

Kako je najavila Leontina Vukomanović, program će zajedno sa njom voditi i jedan Deda Mraz, a deca će takođe imati prilike i da napišu pismo Deda Mrazu i ubace ga u specijalno napravljeno sanduče, koje će biti postavljeno pored jelke u Knez Mihailovoj ulici.

Mališani koji budu poslali pismo mogu očekivati iznenađenje od beogradskog Deda Mraza.

Novogodišnji karavan će do 21. januara obići sve beogradske opštine i prvi put održati 25 koncerata i pozorišnih predstava van centra Beograda, u Obrenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Mladenovcu, Surčinu, Grockoj, Barajevu, Čukarici, Rakovici, Zvezdari, Voždovcu, Paliluli i Zemunu.

Pored predstave DKCB „Zbunjeni Deda Mraz“, na repertoaru će biti i predstave pozorišta Pinokio“, dok će u muzičkom segmentu karavana učestvovati Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Ivana Peters i Zoe Kida uz pratnju školskih horova iz beogradskih opština u kojima se program održava.

Pored koncerata, pozorišnih predstava, karnevala i kreativnih radionica, DKCB je osmislio i novogodišnju pesmu, za koju je snimljen i muzički spot, a koju izvode Zoe Kida i dečji hor „Čarolija.“

Za male umetnike DKCB osmislio je i kreativne radionice koje će se održavati u Muzeju primenjene umetnosti 26. i 30. decembra i 2, 8. i 15. januara.

Na njima će deca imati prilike da učestvuju u radionici oslikavanja novogodišnjih ukrasa od gline, porodičnoj radionici izrade novogodišnjih i božićnih čestitki, radionici izrade „kolačića“ – ukrasa za jelku od plastelina i testenina, kao i Raspevanoj novogodišnjoj radionici i interaktivnoj predstavi „Ledena zimska magija“.

Ovogodišnja „Dečja beogradska zima“ organizuje se u okviru manifestacija „Beogradska zima“ Gradske uprave grada Beograda i „Starogradske zime“ opštine Stari grad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.