U trendu

Novogodišnji vašar na Zvezdari od 24. do 31. decembra

BEOGRAD – U opštini Zvezdara se tradicionalno, poslednjih osam dana u godini, realizuje vašar u dvorištu bivše fabrike „Kluz“, a od ove godine prvi put biće organizovan i Novogodišnji vašar koji će biti održan od 24. do 31. decembra.

Na Novogodišnjem vašaru, koji će se održavati od 17 do 22 sata, učestvovaće više od 150 izlagača sa odličnom i raznovrsnom ponudom.

Stanovnici Beograda, a posebno žitelji Zvezdare, uživaće u raznovrsnom programu koji će se održavati u otvorenom i zatvorenom prostoru, navodi se u saopštenju opštine Zvezdara i dodaje da su organizatori, uz pomoć te opštine, osmislili program Novogodišnjeg vašara koji je prilagođen različitim uzrastima i interesovanjima.

Mališani će, kako se navodi, uživati u dečijim predstavama, kreativnim radionicama, slikanju sa Deda Mrazom i velikom broju novogodišnjih đakonija.

Nešto stariji, moći će da se zagreju uz kuvano vino ili rakiju, oprobaju se u raznim igrama i uživaju u raznovrsnom muzičkom programu, ali i da kupe unikatne novogodišnje poklone.

Među učesnicima vašara u „Kluzu“ su i Volonterski servis
Zvezdare i Udruženje MNRO Zvezdare čije kreativne radionice će, uz pomoć veštih volontera, 24. decembra od 16 do 18 sati biti prilika za
kreativnost i osvajanje veštine izrade čestitki i raznih novogodišnjih
ukrasa.

Sve što naprave na radionicama, učesnici svih generacija, moći će da ponesu kući kao poklon i uspomenu sa vašara.

U saradnji sa humanitarnom organizacijom „Humanist“, biće organizovan pregršt humanitarnih akcija, a jedna od njih je i ispijanje čaja sa poznatim ličnostima Srbije, piše u saopštenju.

Za 29. decembar zakazano je simbolično puštanje lampiona sa novogodišnjim željama, a sve informacije u vezi sa Novogodišnjim vašarom zainteresovani mogu videti na instagram profilu Svaštara Concept Bar.

Provod na vašaru je zagarantovan, a ulaz je besplatan, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.