U trendu

NUNS osudio osiono ponašanje ministra prosvete prema novinarki TV N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudjuje osiono ophodjenje ministra prosvete Mladena Šarčevića prema novinarki Televizije N1 Jeleni Mirković, kao i njegove neprimerene odgovore i opaske upućene njoj i drugim koleginicama i kolegama prisutnim na konferenciji za medije u Vladi Srbije, saopšteno je danas iz NUNS-a.

Na konferenciji povodom objavljivanja rezultata PISA testiranja, ministar Šarčević nije odgovorio na pitanje novinarke N1 da li se oseća odgovornim za postignute rezultate, već joj se obratio rečima da „nije dobro pazila na času“ i da bi „na PISA testiranju bila jako slaba“.

„Pozivamo ministra prosvete da se izvini novinarki Jeleni Mirković i da ubuduće, u skladu sa funkcijom koju obavlja, sa uvažavanjem i pristojno odgovora na pitanja koja mu novinari postavljaju u javnom interesu“, rekao je predsednik NUNS-a Željko Bodrožić a navodi se u saopštenju.

NUNS istovremeno „pohvaljuje reakciju novinarke Foneta, Vesne Vujić, koja je nakon neprimerenog istupa ministra ustala u odbranu koleginice sa N1, jer taj njen čin je pravi primer novinarskog profesionalizma i solidarnosti“.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Pa imao je Ministar od koga da nauci kako se „ophoditi“ prema novinariama . Sef kaze na konferenciji za novinare (u prisustvu Predsednika druge drzave ) kako posebno voli novinare sa N1 i novinare Danas-a. Prethodno njegov kolega kaze kako“ voli novinarke koje klece“ i cak bude nagradjen visokim polozajem od strane sefa Premijerki je odgovor kako „voli paradajz iz Jvanice“ Kad se stancuju dip;ome i doktorati preprodaju univerziteti,rusi u fantomkama onda nije cudo sto je nivo obrazovanja takav i daje te rezultate kad je sve podredjeno pojedincima i krugu oko istog. Ministar prosvete umesto da stane u odbranu od nesuvislih napada na vece Rektorata i Rektorku on se pridruzuje istima. I sta onda reci -posledice su proizvod toga .

Napišite komentar