U trendu

NUNS pozvao ministra Šarčevića da se izvini novinarima

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenilo je danas da je ponašanje ministra prosvete Mladena Šarčevića prema novinarima u Nišu bilo „agresivno, neodgovorno i neprimereno javnom funkcioneru“ i pozvalo ga da se hitno izvini.

NUNS je pozvao Šarčevića da prestane sa vredjanjem novinara i ukoliko se ne izvini novinarima koje je u ponedelajk „uvredio i pokušao da ponizi“, ta organizacija će pozvati svoje članove, druge novinare i medijske radnike da ubuduće bojkotuju njegove javne nastupe, navedeno je u saopštenju.

„Ministar je u Nišu verbalno napao novinare i prekinuo konferenciju za medije. Na insistiranje novinara da odgovori na pitanje o troje dekana fakulteta Univerziteta u Nišu, Šarčević je odgovorio: ‘Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste’. Zatim je odgurnuo mikrofon i nazvao reportera Televizije N1 siledžijom“, saopštio je NUNS.

To udruženje podseća da ovo nije prvi put da se Šarčević tako ponaša jer je početkom decembra prošle godine vredjao novinarku Televizije N1 na konferenciji za medije u Vladi Srbije povodom rezultata PISA testiranja, nakon čega je NUNS reagovao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.