U trendu

NUNS pozvao nadležne da reše sve slučajeve pretnji Isidori Kovačević

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je tužilaštvo i policiju da što pre reše sve slučajeve pretnji glavnoj i odgovornoj urednici „Podrinskih“ Isidori Kovačević koja je ponovo meta napada.

„Podsećamo da su novinari koji rade u lokalnim medijima najugroženiji i da su laka meta za potencijalni fizički napad“, saopštio je NUNS.

Kovačević je dobila preteću poruku, nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografije funkcionera SNS-a i bivšeg narodnog poslanika Aleksandra Peranovića, koji je istovremeno direktor Fonda PIO Šabac i nalazi se na čelu šabačkog hipodroma, uz komentar „kad ti stranka bira društvo.“

Na prvoj fotografiji je Peranović u društvu batinaša na šabačkom mostu u toku demonstracija u novembru prošle godine, dok je na drugoj u ulozi političkog funkcionera.

Nakon objave na društvenim mrežama sa anonimnog profila Isidori Kovačević upućene su uvredljive i preteće poruke.

„Pretnje su nove i odnose se na pričanje o meni javno, dok ne završim u ludnici. Duže vreme nisam ništa objavljivala o politici i batinašima, a priča o poternicama se ‘ohladila’. I sad kad sam spomenula tako nešto, stigla je ta poruka puna vredjanja, uz poruku da ću završiti u ludnici“, navela je Kovačević i dodala da su i nove pretnje prijavljene policiji.

NUNS je podsetio da su glavnoj i odgovornoj urednici Podrinskih i ranije upućivane pretnje, izmedju ostalog i „da je potreban metak njoj i njenoj porodici“.

„Takodje, u decembru prošle godine Šabac je bio izlepljen poternicama kojima se tražila glava novinarke. Ni u jednom slučaju niko nije odgovarao“, naveo je NUNS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.