U trendu

NUNS traži da nadležni ispitaju uznemiravanje novinara zbog izveštavanja u fabrici Linglong

Nezavisno udruženje novinara Sbije (NUNS) zatražilo je danas od nadležnih organa da ispitaju uznemiravanje i zastrašivanje novinara zbog izveštavanja o uslovima rada u fabrici Linglong.

U saopštenju tog udruženja navodi se će o svim slučajevima NUNS obavestiti nadležne organe, a da će uputiti i pismo zabrinutosti kompaniji koja je zaslužna za sve incidente koji su se dogodili.

NUNS navodi da su u utorak tokom dana i večeri, ekipa N1 televizije, novinarka Ksenija Pavkov i snimatelj Aleksandar Milanović, kao i novinarka portala Voice Ivana Gordić iz Novog Sada bili uznemiravani od strane zaposlenih u menadžmentu u fabrici Linglong – sve vreme dok su izveštavali sa lica mesta.

Novinarki Gordić su, prema tvrdnjama NUNS, trojica različitih muškaraca nekoliko puta gurnula ruku u kojoj je držala telefon i pokušavala da snimi dešavanja, dok je ekipi televizije N1 preprečen put automobilom nakon što su završili uključenje u Dnevnik u 19 časova i krenuli nazad u redakciju.

„Na izlazu na put Beograd – Zrenjanin nalazio se ukoso parkiran automobil u kom je, po njihovim rečima, sedeo muškarac, najverovatnije neko iz nižeg menadžerskog ešalona zadužen za bezbednost i snimao ih je ili fotografisao. Nakon što je obavio jedan telefonski razgovor sklonio je auto i pustio ekipu da prodje“, piše NUNS u saopštenju, pozivajući se na svedočenja Pavkov i Gordić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.