U trendu

NUNS traži zaštitu za urednicu portala Kolubarske Dariju Ranković

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas nadležne institucije da „preduzmu neophodne radnje“ da bi urednicu portala Kolubarske i članicu NUNS Dariju Ranković zaštitili od, kako je navelo, pritisaka i progona kojima je permanentno izložena poslednjih godina.

„Poslednji u nizu napada objavljen je na portalu valjevskapodvala.com, gde je u dva teksta, uz fotomontaže, Darija Ranković vredjana na beskrupulozan način i optužena da ruši lokalnu vlast, što je samo nastavak niza difamatorskih tekstova protiv nje objavljenih na ovom i portalu Kolubarski Info (kolubarski.info), kao i u prilozima Radio Valjeva“, navodi se u saopštenju.

NUNS je podsetio da je zbog uvreda izrečenih u programu Radio Valjeva Rankovićeva 2017. godine podnela tužbu protiv tog medija i njegovog urednika Zorana Majdaka, ali da do danas nema sudskog epiloga, jer se, kako je navedeno u saopštenju, tuženi nisu pojavili ni na jednom od pet zakazanih ročišta.

„Podsećamo da je isto preduzeće – ‘In Netvork Solution doo Beograd’, vlasnik Radio Valjeva i osnivač portala Kolubarski info, i da se dobrim delom finansira iz budžeta Grada Valjeva“, naveo je NUNS i dodao da se Ranković povodom poslednjeg napada obratila policiji kako bi se otkrilo ko stoji iza portala valjevskapodvala.com.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.