U trendu

Obeležen Međunarodni dan porodice u Prihvatilištu za decu

BEOGRAD – Prihvatilište za decu Beograda obeležilo je danas Međunarodni dan porodice, na kome je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević poručila da deca koja koriste usluge Prihvatilišta nisu sama.

Ona je rekla da porodica i porodične vrednosti predstavljaju centralno i najvažnije mesto svakog društva i zahvalila kolegama koji rade u Prihvatilištu za decu Beograda.

„Svi zajedno činimo jednu veliku porodicu. U Beogradu živi oko 483.000 porodica, od toga je najviše porodica sa jednim, dvoje i troje dece, a porodica sa četvoro dece je oko 3.000“, rekla je Stanisavljević, saopštio je Beoinfo.

Dodala je da je plan Sekretarijata da tokom ove i sledeće godine izdvaja sredstva kako bi sve ustanove u Beogradu „funkcionisale besprekorno“ i kako bi deci u Prihvatilištu olakšali boravak.

Stanisavljević je poručila da će Grad nastojati da i dalje na najadekvatniji način odgovara na potrebe dece i mladih iz osetljivih grupa, u cilju unapređenja kvaliteta njihovog života.

„Naša odgovornost je da pružimo podršku deci u kriznim situacijama, kao i porodicama koje su socijalno ugrožene, putem razvoja sistema obrazovanja, zdravlja, pravosuđa, socijalne zaštite, zaštite od nasilja…“, rekla je ona.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković izrazila je zadovoljstvo što se na današnji dan okupio veliki broj dece.

„Naša deca susreću su se problemom nedostatka porodične ljubavi, nesigurnosti u sebe, kao i nedostatkom samopouzdanja da postignu velike ciljeve. Važno je da svako dete koje koristi naše usluge sutra postane ozbiljan čovek, jači i koristan član našeg društva“, poručila je Stajković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar