Obeležena 105. godišnjica Cerske bitke

TEKERIŠ – U Tekerišu je danas u spomeN komplesku Cerske bitke obeležena 105. godišnjica tog događaja, a ministar Zoran Đorđević je u ime srpske vlade poručio da je „nepravda koja je Srbima nanošena kroz istoriju zapravo vezivno tkivo za jedinstvo i istrajnost našeg naroda u borbi za pravdu“.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekao je da Cerska bitka, nakon koje je komandant druge srpska armije general Stepa Stepanović nagrađen činom vojvode, označava ubedljivu pobedu srpske vojske i smatra se prvom pobedom saveznika u Prvom svetskom ratu.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    PROTESTUJEM ZATO ŠTO VLAST NIJE „POZLATILA“ SVE BITKE IZ SRPSKE PROŠLOSTI, OD FORMIRANJA SRPSKIH DRŽAVA DO DANAS. DECI „OVI“ SADAŠNJI STERILNI „TITOVI“ SRPSKI ISTORIČARI , književnici POLITIČARI , S A N U, SU POJELI GODINE ZA NACIONALNU INDENTIFIKACIJU, PONOS, VERU, BUDUČNOST.kradu IH „ALE I BUDALE“, KO u vezi 105 godišnjice CERSKE BITKE, OSTAKIH BITAKA I.SVETSKOG RATA=“VELIKOG RATA“,…, „TITO VAM JE POPIO MOZAK“ ,LJUBITE GA KOJI STE OD NJEGA DOBILI „POMIJE“,… POMOZI BOŽE SRBIJI!

Napišite komentar