U trendu

Obezbeđeno još zaštitne opreme za vrtiće

BEOGRAD – Beogradski vrtići opremljeni su svom neophodnom zaštitnom opremom potrebnom za sprovođenje svih epidemioloških mera i bezbedan boravak dece i zaposlenih, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Osim sredstava za higijenu i dezinfekciju, kako je rekao, do sada je vrtićima za nabavku opreme isplaćeno i oko 35 miliona dinara a tokom sledeće nedelje dobiće još 100 hiljada zaštitnih maski i 100 hiljada pari rukavica, dve hiljade litara natrijum-hipohlorita i hiljadu litara alkohola.

„Svakodnevno se prate potrebe svake ustanove i sve se na vreme nabavlja. Ništa im nije nedostajalo od početka epidemije i tako će i ostati dok god vrtići rade u ovim okolnostima. Bezbednost svih je na prvom mestu“, rekao je Gak.

Dodao je da je u ovom trenutku dolaznost upisane dece u beogradske vrtiće nešto ispod 50 odsto, odnosno u vrtiće dolazi svako drugo dete.

Svaki slučaj zaraze smo do sada držali pod kontrolom. Daljim poštovanjem strogih pravila rada i vakcinacijem zaposlenih u predškolskim ustanovama možemo se izboriti sa virusom u vrtićima, zaključio je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.