U trendu

Objavljen javni poziv za projekat „Kupi bajs!“

BEOGRAD – U Beogradu je raspisan javni poziv privrednim subjektima za učešće u realizaciji projekta za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta – „Kupi bajs!“.

Ukupna sredstva za podršku nabavke bicikla za 2022. godinu obezbeđena za sprovođenje ovog javnog konkursa u budžetu Grada Beograda iznose 8.000.000 dinara, od čega je 7.000.000 dinara određeno za pružanje podrške građanima, što znači da opredeljena sredstva može dobiti 1.400 građana i građanki Beograda.

Kako se navodi u javnom pozivu, objavljenom na sajtu Grada Beograda, pojedinačan iznos sredstava koji se dodeljuje građanima i građankama za podršku nabavke novog bicikla je 5.000 dinara.

Cilj javnog poziva je pružanje podrške građanima za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Beograda za 2022. godinu sa namerom povećanja broja biciklista na gradskim ulicama, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Pravo učešća u realizaciji projekta imaju svi privredni subjekti koji mogu obavljati prodaju u okviru svoje delatnosti, koji imaju maloprodajne objekte na teritoriji Beograda i u svom asortimanu bicikle koji se pokreću pomoću pedala ili uz pomoć električnog pogona.

Zainteresovani privredni subjekti mogu se prijaviti do 7. avgusta, do ponoći, a podnošenje prijava vrši se dostavljanjem popunjene prijave na e-mail adresu kupibajs@urbanlog.rs dostupne isključivo na sajtu udruženja Inicijativa za održivu urbanu mobilnost „Urban.Log“ iz Beograda, na internet adresi www.urbanlog.rs u navedenom roku.

Kako se dodaje, nepotpune prijave, prijave privrednih subjekata koja ne ispunjavaju uslove i prijave upućene izvan utvrđenog roka neće biti razmatrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar