U trendu

Obnovljen mural Zoranu Djindjiću u Beogradu

Predstavnici Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) i Nove stranke obnovili su u Beogradu mural sa likom ubijenog premijera Srbije Zorana Djindjića, povodom 18. godišnjice njegovog ubistva.

Kancelarija za lokalne i inovativne politike saopštila je danas da je mural na platou isped Filozofskog fakulteta obnovljen uklanjanjem grafita, ispisa i boje sa zaštitnog stakla.

Osnivač KLIP-a Marko Bastać rekao je da veruje da je u Beogradu „uvek bilo više onih koji svojim duhom i ponašanjem taj grad čuvaju i neguju“, od onih koji ga uništavaju.

„Naš dug i naša obaveza prema ubijenom premijeru je da omogućimo pristojnoj i miroljubivoj većini da živi u gradu kakav zaslužuje“, rekao je Bastać i dodao da već 18 godina traje teška borba za Djindjićevu zaostavštinu jer njegovi protivnici „vešto kamuflirani u graditelje spomenika iz pozicije vlasti pokušavaju da ospore i unište sve za šta se on zalagao“.

Predsednik Gradskog odbora Nove stranke Uroš Eleković kazao je da je Srbija 12. marta 2003. godine – stala, izgubila energiju, izgubila hrabrost, optimizam i perspektivu.

„Naša istorijska, politička i gradjanska dužnost je da vratimo tu ideju, prikupimo energiju, smognemo hrabrosti, vratimo optimizam i perspektivu Srbiji i gledamo u budućnost, tamo ćemo se sresti“, rekao je Eleković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.