U trendu

Obrazovanje prioritet, za 2022. izdvojeno 25 milijardi dinara

BEOGRAD – Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak čestitao je danas svim učenicima, predškolcima, nastavnicima, profesorima i vaspitačima školsku slavu Svetog Savu.

Gak je u čestitki poručio da će obrazovanje uvek biti prioritet Grada Beograda.

„Svi mi smo odgovorni da deci pružimo najviše što možemo. Uloga Grada je da obezbedi dovoljno novca za dobre uslove za rad i učenje, dok je uloga profesora da daju sve od sebe kako bismo iznedrili kvalitetno obrazovane nove generacije. Hvala vam što to i radite“, naveo je Gak, a saopšteno iz Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Gak je istakao da je jedan od najbitnijih pokazatelja koliko je sektor obrazovanja važan, podatak da je za ovu godinu u budžetu izdvojeno 25 milijardi dinara, što je dvostruko više u odnosu na pre pet godina.

„Važno nam je da ulažemo u ovaj sektor, a to i činimo“, rekao je Gak.

On je istakao da je ovo godina u kojoj je fokus i dalje na kapitalnim investicijama, kako u školama, tako i u vrtićima.

Dodao je da će ove godine najznačajnija investicija biti rekonstrukcija Devete gimnazije.

Podsetio je da su radovi započeti na sanaciji, rekonstrukciji i obnovi još 10 škola, čija je vrednost oko 600 miliona dinara, a spremni su projekti i za kompletne rekonstrukcije još pet škola – Osnovne škole „Sveti Sava“, Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, Trgovačke škole „Stari grad“, Sportske gimnazije i Gimnazije „Mladenovac“.

„Nastavićemo i dalje da stvaramo što bolje uslove i unapred se radujemo svim vašim uspesima na ovom našem zajedničkom zadatku“, zaključio je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.