Očekuju se nove padavine, toplije u četvrtak

Ujutro se u većini krajeva očekuje 5 do 10 centimetra novog snega, a kasnije tokom dana biće umereno i potpuno oblačno, hladno, mestimično sa snegom.

Od sredine dana očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre na severu i zapadu, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Kako se upozorava, do četvrtka jutarnja tempratura biće od -18 do -10 stepenima, u planinskim predelima oko -20 stpeni.

Najvisa temperatura do srede biće od -14 do -5 stepeni, a od četvrtka od -2 do 3 stepena.

Duvaće slab i umeren, zapadni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od -15 do -10, lokalno na jugu i u planinskim predelima oko -18 stepeni, a najviša dnevna temperatura od -10 do -5 stepeni.

I u Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, hladno, povremeno sa snegom. Od sredine dana očekuje se prestanak padavina, posle podne i delimično razvedravanje.

Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura oko -10, najviša dnevna temperatura oko -5 stepeni.

Prema izgledima za narednih sedam dana, u četvrtak ujutro biće umeren i jak mraz, tokom dana suvo i u većini krajeva toplije osim na jugoistoku gde će i dalje biti ledeni dani.

Uveče i tokom noći na severozapadu, a u petak tokom dana u celoj zemlji naoblačenje sa kišom koja će se mestimično lediti na tlu. U petak posle podne u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg.

U subotu ujutro i pre podne oblačno, mestimično sa kisom, susnežicom i snegom. Krajem dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U nedelju suvo, a zatim do kraja perioda oblačno, mestimično sa snegom.

Napišite komentar