U trendu

Očevici: Zastrašujući prizor, povređenog prepoznali po glasu

BEOGRAD – U eksploziji plinske boce u lokalu brze hrane u Čika Ljubinoj ulici povređeno je šest ljudi, od kojih dvoje ima opekotine težeg stepena, a jedna od očevidaca Martina Živković kaže da je prizor bio katastrofalan i da se od dima skoro ništa nije videlo.

Martina, koja se u trenutku eksplozije nalazila u hotelskoj sobi iznad lokala, prenela je novinarima da se jako uplašila kada je sa prozora videla da je troje krvavih na zemlji.

„Soba se zatresla. To je bio katastrofalni prizor, jako smo se uplašili“, rekla je ona.

Lokal u kojem je došlo do eksplozije oko devet sati, potpuno je uništen, a oštećena su još tri obližnja lokala.
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je stigao na mesto eksplozije, izrazio je nadu da će povređeni biti dobro i naveo da je materijalna šteta velika.

„Uništen je lokal, jedan stan delimično, a za sat vremena biće izvršen uviđaj“, preneo je Vesić novinarima.

On je zamolio građane da pažljivo rukuju plinskim bocama, dodajući da se u Skupštini grada priprema propis, prema kojem više neće smeti da se u zgradama koriste plinske boce, ćumur i slično.

Borislav Grujić, vlasnik menjačnice „Pirana“,koja se nalazi pored lokala brze hrane u kojoj se dogodila eksplozija, kaže da nije mogao da prepozma jednog od povređenih, jer su mu ruke i noga polomljeni, a kosa spržena.

„Prepoznali smo ga samo po glasu“, rekao je Grujić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.