U trendu

Od danas besplatno odnosenje i elektronskog otpada u BG

BEOGRAD – Pored tradicionalne akcije besplatnog odnošenja kabastog otpada svakog prvog vikenda u mesecu, JKP „Gradska čistoća“ od danas uvodi i uslugu odnošenja elektronskog otpada.

Uz nepotrebne kabaste stvari, Beograđani će svakog prvog vikenda u mesecu imati mogucnost da bez novčane naknade odlože i elektronski otpad u koji spadaju stari televizori, frižideri, šporeti, kuhinjski i ostali kućni aparati.

Sugrađani nepotrebni kabast i elektronski otpad mogu da ostave i tokom ovog vikenda pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Gradske čistoće“ u potpunosti besplatno ukloniti, saopšteno je iz tog preduzeća.

Kako se navodi, oni koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave na besplatan broj telefona 0800-000807, kako bi obavestili ekipe „Gradske čistoće“ o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

To preduzeće apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje.

Dodaje se da je odnošenje kabastog i od ovog vikenda, elektronskog otpada besplatno samo za građane Beograda, dok pravni subjekti i preduzetnici tu uslugu mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće“ dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.