U trendu

Od Fondacije Novaka Djokovića vrtić u zlatiborskom selu

Fondacija Novaka Djokovića je uložila devet miliona dinara u otvaranje prog dečijeg vrtića u zlatiborskom selu Ljubiš, saopštila je danas Opština Čajetina.

Fondacija je saopštila da je više od 1.000 fizičkih i pravnih lica iz više od 30 zemalja širom sveta donacijama podržalo „Sezonu darivanja“ tokom koje su prikupljena sredstva za izgradnju vrtića u selima Ljubiš i Vajska, a Jelena i Novak Djoković su potom svojim novcem duplirali prikupljenu sumu.

Nacionalna direktorka Fondacije, Maja Kremić, rekla je da je u rekonstrukciju i opremanje vrtića, u saradnji s Opštinom Čajetina, uloženo 12,5 miliona dinara, od čega je direktna donacija Fondacije devet miliona.

Otvaranju vrtića u Ljubišu, koji je deo Predškolske ustanove „Radost“ iz Čajetine, prisustvovali su Jelena i Novak Djoković, predsednikom Opštine Čajetina Milan Stamatović i pesnik Ljubivoje Ršumović koji je poreklom iz tog sela.

Jelena Djoković je rekla da je cilj da do 2030. godine pristup predškolskom obrazovanju ima svako dete u Srbiji, bilo da je ono stanovnik sela ili grada i navela da je Fondacija do sada otvorila ili rekonstruisala 46 takvih ustanova širom Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.