U trendu

Od NIS-a 60 miliona evra za podršku projektima Vlade iz oblasti obrazovanja i socijalne zaštite

Naftna industrija Srbije (NIS) i Ministarstvo finansija Srbije potpisali su danas ugovor o donaciji u vrednosti od 60 miliona evra namenjenih za podršku projektima Vlade iz oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite.

Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, sredstva će, prema potpisanom Ugovoru o donaciji, biti uplaćena do 30. maja u dinarskoj protivvrednosti.

„Veoma smo zahvalni kompaniji NIS što je pokazala društvenu odgovornost i što je, nakon ostvarenih odličnih poslovnih rezultata tokom prošle godine, odlučila da donira novac za projekte od kojih će korist imati svi građani Srbije“, rekao je Siniša Mali, navodi se u saopštenju.

On je istakao da su sve kompanije koje posluju i ostvaruju profit u Srbiji, svesne da je njihova uloga u ukupnom privrednom ambijentu značajna, ali i da je važna percepcija građana da je i kompanijama bitan razvoj srpskog društva.

„To ostvarujemo ulaganjem u društvo, ovakvim projektima koje naši građani itekako znaju da cene. Odgovornost jedne kompanije se tako iskazuje, ulaganjem u zajednicu, učešćem u naporima da stvorimo bolje uslove za život i rad najosetljivijih kategorija našeg društva“, rekao je Mali.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da je ta kompanija lider društveno odgovornog poslovanja, i da su ponosni na činjenicu da građani Srbije imaju veliko poverenje u NIS.

„Godinama podržavamo mlade talente, ulažemo u obrazovanje, zdravstvo i institucije socijalne zaštite, investiramo u ekologiju, sport, kulturu. Iza nas su brojni uspešno realizovani projekti koji su unapredili život naših sugrađana. Sada, u saradnji sa partnerima iz Vlade Srbije, činimo novi korak ka ostvarenju zajedničkog cilja – podrške projektima koji su od značaja za građane Srbije“, rekao je Tjurdenjev.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar