U trendu

Od noćas u Zrenjaninu ponovo voda iz nove fabrike

Zrenjaninsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ saopštilo je da će noćas vodosnabdevanje grada ponovo preuzeti postrojenje za prečišćavanje vode (fabrike vode)

Kako su naveli, u noći izmedju ponedeljka i utorka, oko 1.00 posle ponoći, doći će do prekida vodosnabdevanja na teritoriji celog grada, kako bi se tehnički prebacilo vodosnabdevanje grada sa „Vodovoda i kanalizacije“ na postrojenje za prečišćavanje pitke vode.

Prema najavama iz postrojenja, sat vremena od momenta preuzimanja vodosnabdevanje će u potpunosti biti normalizovano na teritoriji celog grada.

Voda iz gradskog vodovoda, zbog nedozvoljene količine arsena, zabranjena je za piće još 2004. godine.

Ugovor za uslugu prečišćavanja pijaće vode – fabriku vode, izmedju grada Zrenjanina, odnosno javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i italijanske kompanije „Gruppo Zilio“ potpisan je 12. februara 2015. godine i tada je rečeno da će Zrenjaninci dobiti zdravu vodu za osam meseci.

Postrojenje je puštano u probni rad, u nekoliko navrata, ali je zbog tehničkih problema, prestajalo sa radom, a 3. jula ove godine JKP „Vodovod i kanalizacija“ doneo je odluku o preuzimanju vodosnabdevanja zbog problema sa pritiskom vode u gradskoj vodovodnoj mreži.

Rok da postrojenje za prečišćavanje vode – fabrika vode u Zrenjaninu ispuni obaveze istekao je 21. jula ove godine.

Zrenjaninci od početka jula u slavinama imaju žutu vodu iz Vodovoda koja sadrži arsen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar