U trendu

Od ponedeljka se nastavlja akcija suzbijanja komaraca u BG

BEOGRAD – Ekipe Gradske čistoće u ponedeljak u periodu od 21 sat do ponoći suzbijaće komarce u Slancima, Velikom selu, Lešću, Vinči uz Dunav i Ritopeku.

Takođe, u okviru akcije u istom terminu, odrasle jedinke komaraca biće tretirane i na lokalitetima: Grocka uz Dunav, Brestovik, Banjička šuma, Centralno groblje, SP „Jajinci“, Zemljoradnička ulica, Zvezdarska šuma, Novo groblje, Pirandelova ulica i Ulica Koste Trifkovica na Zelenom brdu, saopštili su iz Gradske čistoće.

Iz tog preduzeća uputili su apel sugrađanima da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad.

Takođe, upozorili su pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovodenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe Čistoće će komarce suzbijati tretmanom termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje za koji koriste preparat koji je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Preparat je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar