U trendu

Od septembra besplatni udžbenici za sve učenike u Beogradu

BEOGRAD – Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu podsetio je danas da će Grad Beograd, kako je ranije odlučeno, od 1. septembra obezbediti besplatne udžbenike za svu beogradsku decu koja pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji Beograda.

Kako je saopštio Beoinfo, sredstva za tu namenu planirana su budžetom za 2023. godinu, a procedura će biti takva da će škole birati izdavače, a kada se čitava procedura završi, novac će biti uplaćen izdavačima za komplete udžbenika za tačan broj dece koja su upisana u osnovne i srednje škole u glavnom gradu.

U saopštenju se podseća da je to odluka Skupštine grada Beograda, doneta na predlog gradonačelnika Beograda i konstatuje se da će ona biti velika olakšica za roditeljski budžet.

„Ministarstvo prosvete nije bilo zainteresovano da se dogovorimo, pa da za decu iz socijalno ugroženih porodica i drugih kategorija kojima su oni do sada davali udžbenike ne trošimo dupli novac. Zbog toga će te porodice dobiti duple udžbenike i od resornog ministarstva i od Grada Beograda”, precizirano je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar