U trendu

Odata počast Slobodanu Trišiću, poginulom u NATO napadu

BEOGRAD – Rukovodstvo „Beogradskih elektrana“, članovi porodice i drugi, odali su danas počast i položili vence na spomen obeležje Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“ koji je poginuo pre 22 godine na radnom mestu, za vreme NATO bombardovanja toplane „Novi Beograd“.

Tačno pre 22 godine, u 04.26 čcasova, časno i pošteno radeći u preduzeću koje građanima Beograda obezbeđuje tople domove, poginuo je Slobodan Trišić od NATO projektila. Nećemo nikada zaboraviti našeg kolegu koji je bio, pre svega, vredan i pošten, koji je marljivo obavljao svoje radne zadatke, rekao je Goran Škrbić, blizak kolega poginulog Trišića i šef službe operativne zaštite od požara i obezbeđenja.

Naša obaveza je, istakao je on, da sačuvamo sećanje na ovaj tragičan događaj i nedužnu žrtvu.

„Nismo ni slutili da bi ovaj komunalni sistem Beograda, koji je u potpunosti bio i ostao u civilnoj funkciji mogao biti meta vojnog napada. Događaji su pokazali da je to bilo naivno verovanje. Pogibija našeg kolege Slobodana je uvećala dugačak spisak imena civilnih žrtava tog protivpravnog napada na našu zemlju“, kazao je Škrbić.

Oprostili smo odavno, ali nikada nećemo zaboraviti, stava je menadžmenta „Beogradskih elektrana“ predvođenog direktorom Radetom Bastom.

U saopštenju se navodi da se „menadžment preduzeća zahvaljuje se vrhovnom komandantu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što svojom promišljenom i mudrom politikom predvodi Srbiju i obezbeđuje brz napredak i razvoj i posle svih izazova koji su pratili našu zemlju“.

Ističe se da Srbija danas više nije nemoćna i razorena, već je zemlja koja je stala na noge i koja ima za cilj da bude najbolja u ekonomiji da se više nikad ne bi našla u situaciji u kojoj se našla 1999. godine.

„Iako su posledice ovog bezumnog čina ostavile traga i na zaposlene u preduzeću, koji i danas obolevaju od najtežih bolesti, dokaza za ovaj zločin ima, pa zbog budućih generacija moramo kao narod da se borimo za istinu i pravdu“, kaže se u saopštenju „Beogradskih elektrana“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.