U trendu

Odroni i poplave u pojedinim niškim naseljima

Kiša koja je bez prestanka padala skoro 24 sata poplavila je delove jednog broja naselja na području Niša, a veliki broj saobraćajnica pretvoren je u bujične potoke sa obiljem mulja i kamenja na kolovozu.

Predsednik niške opštine Palilula Bratislav Vučković je rekao da je situacija u naselju Gabrovačka reka „katastrofalna“, da su saobraćajnice neophodne zbog nanosa, a da odrona ima na sve strane.

„Ovakva situacija nije bila ni posle onih letošnjih kiša. Višedecenijski problem je sada eskalirao“, izjavio je Vučković prilikom obilaska tog naselja.

Prema njegovim rečima, katastrofalna situacija u naselju Gabrovačka reka posledica je neregulisanog kanalisanja bujičnih voda koje se slivaju sa brda.

Vučković je rekao da je u Gabrovcu došlo do velikog odrona i da je ugrožena saobraćajnica koja naselje povezuje sa gradom, dok se kod manastira u tom mestu urušio potporni zid, tako da je deo puta neprohodan.

Kako je kazao Vučković, tokom noći se izlio Suvodolski potok, poplavio jednu kuću i naneo mnogo kamenja na okolne puteve.

„Situacija u Suvom Dolu bila bi još dramatičnija, ali su noćas reagovale ekipe Javno komunalnog preduzeća ‘Mediana’. Oni su oko 23.30 zatvorili prelivne kanale koji su mogli da izazovu katastrofalnu štetu“, istakao je Vučković.

Prema njegovim rečima, vrlo je teška situacija i u naseljima u samom gradu, a stanje pojedinih ulica poput Kovanlučke je katastrofalno.

Vučković je rekao da opština Palilula samo može da obavesti nadležne službe o načinjenoj šteti jer opština nema svoju operativu koja može da izadje na teren.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.