U trendu

Održan 26. protest protiv nasilja u Beogradu

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ su ispred zgrade RTS-a, gde se zaustavili u šetnji, velikim aplauzom poslali poruku podrške novinaru NIN-a Vuku Cvijiću kojeg je, kako je rekao poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević, „tužio advokat mafije, poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović“, zbog objavljene službene beleške policije.

„Hrabri novinare Vuče nisi sam, ovo je otvorena prenja svim novinarima koji pišu istinu“, rekao je Milivojević.

On je poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da „ako ne stane nasilje, kriminal i laž Srbija će nestati“, ali je dodao da „mi to nećemo dozvoliti“

„Upalićemo baklju slobode 17. decembra. Dole tiranin“, uzviknuo je Milivojević.

On je naveo i da su poslanici vlasti usvojili set medijskih zakona čime je „mrak postao još gušći“.

Moderator protesta Smiljan Banjac je neposredno nakon zaustavljanja protestne šetnje kod zgrade RTS- rekao da informativni program te medijske kuće služi naprednjačkom režimu, umesto građanima koji ga plaćaju.

Banjac je rekao da je ta medijska kuća tek na kraju programa, u trajanju od 30-tak sekundi, emitovala vest o zajedničkom nastupu proevropske opozcije na izborima.

On je pozvao okupljene da se i sledeće sukobe okupe na protestu „Srbija protiv nasilja“ jer, kako je naveo, „građani su svetlsot“, a vlast je tama.

Protestnom šetnjom do grade RTS-a završen je večerašnji protest „Srbija protiv nasilja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.