U trendu

Održano takmičenje za osnovce – 'Yettel Brzinom do zvezda' (VIDEO)

 U beogradskoj Atletskoj dvorani danas je održano super-finale osmog ciklusa atletskog takmičenja „Yettel Brzinom do zvezda“, u kojem su nastupala deca iz 263 osnovne škole.

Takmičenje je održano u saradnji Srpskog atletskog saveza i kompanije „Yettel“.

Direktorka za komunikacije i održivost u kompaniji „Yettel“ Marija Vujanić istakla je da joj je drago što se sve više dece uključuje u ovo takmičenje.

„Ovo je već osmi po redu ciklus ‘Brzinom do zvezda’, dakle osma godina kako se ovako nešto dešava i meni je drago da vidim da se što više i više dece uključuje, što više i više škola, roditelja i opština traže nekako način da udju u ovakav dogadjaj. Kada smo ušli u ceo ovaj projekat u ‘Yettelu’ i Srpskom atletskom savezu, nama je bila želja da nekako usmerimo decu na ono što je sport, što je taj sportski način života, ali i na druženje, bodrenje, ne nužno kao pobedu“, rekla je Vujanić agenciji Beta.

Ona je istakla da se nada da će se ova i svaka sledeća generacija usmeriti ka nekom sportu.

„Ja se nadam da će se posle ovog ciklusa, ova generacija i sve koje dolaze se prosto usmeriti na neki sport, bilo da je to atletika kao bazična sportska disciplina, ili neki drugi sport, ali prosto se okrenuti sve više sportskom načinu života.

Vujanić je dodala je da su sva deca učesnici današnjeg takmičenja zapravo pobednici.

„Danas bodrimo pobednike jer sva deca koja su učestvovala u ovom ciklusu, a više od 400 je učestvovalo u celom ciklusu su danas na neki način pobednici“, zaključila je Vujanić.

Najbolji takmičari osvojili su titulu zlatne zvezdice „Brzinom do zvezda“.

Cilj ovog projekta je promocija sporta i fizičke aktivnosti medju mladjim osnovcima i popularizacija atletike kao osnovne sportske discipline.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.