U trendu

Odzvonilo švercerima: Kontrolori izdaju prekršajni nalog?

Kontrolori Busplusa ubuduće će moći samo da štampaju prekršajne naloge i na licu mesta kažnjavaju putnike bez prisustva komunalnih policajaca, piše Blic.

Ova novina predviđena je izmenom Odluke o javnom linijskom prevozu putnika koji će se danas naći na dnevnom redu Skupštine grada.

Do sada kontrolor je šverceru mogao samo da proda takozvanu posebnu kartu po ceni od 2.000 dinara ili da uzme podatke o putniku i prosledi ih Komunalnoj policiji. Ubuduće će njihovi aparati odmah štampati prekršajne naloge.

Sve je osmišljeno tako da su kontrolori samo posrednici tog procesa, odnosno kuriri koji ekspresno komunalnom policajcu šalju vaše podatke putem aparata a onda komunalci iz fotelje u svojim kancelarijama pišu kaznu, koja se vraća kontroloru i štampa na licu mesta.

U obrazloženju odluke navodi se da će time biti smanjeni troškovi davanja prekršajnih naloga, kojih je na mesečnom nivou između 12 i 15 hiljada dinara.

“Od ovakvog uručenja se očekuje uvećanje prihoda Grada Beograda pošto će svakom putniku koji je u vozilu zatečen bez karte biti uručen prekršajni nalog”, dodaje se u obrazloženju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.