U trendu

Olakšicama za ugostitelje pokazano da je budžet stabilan

BEOGRAD – Sednica Skupštine grada Beograda i danas je protekla u zajedničkom interesu za beogradsku vlast i sve građane, poručio je šef odborničke SNS Aleksandar Mirković i dodao da se olakšicama za ugostitelje dokazuje koliko je stabilna gradska kasa.

„Ovim pokazujemo koliko je ekonomija grada stabilna i koliko grad Beograd vodi računa o svakom segmentu…Grad je spreman da odgovori na svaki izazov“, rekao je Mirković tokom sednice gradskog parlamenta, održanoj u Sava centru.

Svi ugostitelji koji koriste poslovni prostor u vlasništvu Grada Beograda biće oslobođeni plaćanja zakupa za maj, odlučeno je danas na sednici Skupštine grada Beograda.

Osim toga, odlučeno je i da ugostitelji koji koriste prostor u vlasništvu Grada budu oslobođeni plaćanja nadoknade za postavljanje bašti ugostiteljskih objekata za jun i jul, a ta odluka se odnosi samo na bašte koje su legalne i prijavljene, tj. koji imaju dozvolu za postavljanje od opština.

Komentarišući konferenciju za novinare lidera Stranke slobode i pravde (S SP) Dragana Đilasa, održane tokom sednice ispred Sava centra, rekao je da Đilas građanima „ništa drugo nije ponudio sem govora mržnje“, kako bi, kaže, prikrio svoje finansijske afere.

„Ne zna šta će pre da izmisli kako bi prikrio činjenicu da su mu u Švajcarskoj, Mauricijusu i Hong Kongu nađeni milioni evra, oduzeti od građana Srbije koje je upumpao u svoje privatne firme“, naveo je Mirković.

Poručio je i da dobra organizacija vakcinacije u Beogradu pokazuje da je Grad spreman da odgovori na svaki izazov i poručio građanima da misle na svoje zdravlje i prime vakcinu protiv kovida-19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.