Olimpijce dočekao predsednik Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić priredio je večeras prijem za srpske sportiste, osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Riju, simbolično se poklonio pred njima i zahvalio sto su na najbolji način predstavljali zemlju.

“Ispratili smo vas sa najlepšim željama, a vi ste uradili sve ono što je Srbija očekivala. Borili ste se, učinili da svi strepe kada je protivnik Srbija. Polovina vas se vratila sa medaljama, a država će uraditi sve što je u njenoj moći. Moći nisu prevelike, ali naše dužnosti prema vama jesu”, rekao je Nikolić na prijemu u Predsedništvu.

On je rekao da ne može da pronađe reci kojima bi se zahvalio za sve što su uradili.

“Hvala vam, hvala vam, ne znam drugu reč da nađem. Molim vas samo da prođete Srbijom i proslavite uspeh sa našom decom. Srbija ne postoji zbog mnogih od nas, već zbog vas”, istakao je NIkolić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da medalje govore više od milion reči.

“Hvala vam što se predstavljali Srbiju na pravi način. Kao vaš donedavni kolega i vaš ministar reći ću: Svaka čast carevi i carice”.

Kapiten vaterpolista Živko Gocić nije bio rečit, već se poklonio kolegama i koleginicama iz olimpijskog tima, dok je osvajacica srebrne medalje u tekvondou Tijana Bogdanović rekla da se nada da su sportisti opravdali poverenje i ispunili očekivanja.

“Kao najmlađem članu tima pripala mi je čast da vam se obratim. Pohvalila bih odličnu atmosferu u timu. Ovo su mi prve Olimpijske igre i oduševljena sam svime”, istakla je Bogdanović.

Koliko zajedništvo i drugarstvo vlada u srpskom olimpijskom timu najbolje odslikava zajednički otpevana himna “Bože pravde”, kao u horu, za šta su dobili gromoglasan aplauz prisutnih.

Odmah posle prijema srpski sportisti idu ispred Skupštine Srbije da sa građanima proslave uspeh sa Olimpijskih igara.

(Tanjug)

Ostavite komentar