U trendu

Oluja protutnjala Srbijom (video)

Krupan grad praćen jakim pljuskom i grmljavinom, obrušio se u petak popodne na više gradova i sela u zapadnoj Srbiji. Najveću štetu pričinio je u Arilju, gde su ledenice veličine oraha oštetile nekoliko automobila, stradao je i crep na nekoliko kuća, a nevreme je za svega nekolio minuta „pokosilo“ brojne voćnjake, bašte i njive.

– Grad u kome je bilo ledenica veličine teniske loptice padao je oko 15 minuta. Materijalna šteta je velika, oštećeni su krovovi na nekoliko kuća, a štete ima i na desetinama automobila. Izvesno je i da je poljoprivredno zemljište zahvaćeno gradom – rekao je zamenik predsednika opštine Arilje Branko Vukajlović.

Grad je najjačim intenzitetom padao u ariljskom selu Virovo.

Grad nije mimoišao ni požeški kraj, u selu Gorobilje zabeležena je šteta na poljoprivrednim kulturama.

Grad je padao i na obodima Užica, u industrijkom predgrađu Sevojnu i u nekoliko sela.

Nevreme je zahvatilo i dragačevski kraj, Guču i okolna sela.

Jako nevreme počelo je u Kruševcu danas oko 18.45 sati. Jak olujni vetar praćen kišom i grmljavinom bukvalno je nosio sve pred sobom.

Klupe iz parkova, drveća, pokretni reklamni panoi i stolice iz bašti kafića počeli su da lete pod velikim naletima vetra. Nevreme je počelo da delimično jenjava oko 19.15 časova.

Zbog jake grmljavine aktivirali su se alarmi na više putničkih vozila parkiranih u centru grada.

Još uvek nema preciznijih informacija o razmerama pričinjene materijalne štete ili nekim drugim posledicama oluje i padavina. Vatrogasne ekipe registrovane su na više lokacija u gradu, uklanjajući oborena stabla, a jedna ekipa intervenisala je i kod Opšte bolnice.

Danas je trebalo da otpočne 4. Festival balona “Kruševac kroz oblake”, a početak festivala odložen je zbog vremenskih prilika. Večeras od 21 sat trebalo bi da nastupi Hari Mata Hari.

Ovo je, inače drugi put za manje od nedelju dana da kruševački kraj pogodi ozbiljno nevreme.

Značajna oštećenja na dalekovodima, krovovima ekonomskim objekatima i nekategorisanim putevima zabeležena su 28. jula u selima Veliki Šiljegovac, Gari, Ribare, a u selu Padež došlo je i do požara u domaćinstvu. Od groma oboreno drveće blokiralo je pre pet dana nakratko saobraćaj na reigonalnom putu Kruševac-Ribarska Banja.

(S. BABOVIĆ, novosti.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar