U trendu

Onaj ko zakasni ili vara biće diskvalifikovan

Na državnim fakultetima i visokim školama strukovnih studija od danas počinje provera znanja stečenog u srednjoj školi.

Prijemni ispiti će biti organizovani do kraja nedelje, prema rasporedu za svaki fakultet pojedinačno.

Pošto je provera znanja uglavnom u jutarnjim časovima, poslednjih godina, fakulteti već u toku popodneva ili večeri objavljuju rezultate na svom sajtu i oglasnim tablama.

Prijemni ispiti se uglavnom održavaju na fakultetima na kojim su mladi konkurisali, ali ima i izuzetaka, naročito na onim visokoškolskim institucijama na kojima je mnogo kandidata.

Primera radi, beogradski Elektrotehnički fakultet je u jeku predaje dokumenata promenio plan i odlučio da ove godine prijemni ispit bude održan u hali četiri Beogradskog sajma.

Kandidati za indeks Fakulteta organizacionih nauka, kojih ima gotovo 2.000, proveravaće znanje u prostorijama FON-a, ali i na Saobraćajnom, Fakultetu političkih nauka i Visokoj školi elektrotehnike i računarstva.

Za sve buduće brucoše je najvažnije da pred odlazak na prijemni ispit ne zaborave ličnu kartu ili pasoš, radi provere identiteta, jer u suprotnom neće moći da uđu u učionice.

Takođe, profesori savetuju roditelje da mladima skrenu pažnju na to da je ovo polaganje sasvim drugačije od onog na koje su navikli tokom prethodnog školovanja, jer dežurni profesori neće „gledati kroz prste”.

Pravila su vrlo stroga i svako kršenje discipline znači i diskvalifikaciju kandidata.

(Sandra Gucijan, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.