Opet gužve na putevima: Očekuje se novi talas turista, opeterćeni glavni pravci

Najopterećeniji je koridor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedniji, kao i autoput E-70 iz pravca Hrvatske i E-75 pravca Mađarske, pa su zbog većeg priliva vozila moguća i nešto duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je danas AMS S.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS vreme zadržavanja na GP je promeljivo, a trenutna je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske na GP Batrovci a zadržavanja na našem prelazu za putnička vozila su oko 30 minuta, na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

U saopštenju se navodi i da se ponovo očekuje period pojačanog saobraćaja što je i karakteristično u letnjoj turističkoj sezoni.

Srazmerno većem broju vozila i pojačanom saobraćaju koji je karakterističan u letnjoj turističkoj sezoni, povećava se i broj saobraćajnih nezgoda, a iz AMS S upozoravaju vozače da su najčešći uzroci neprilagođena brzina, umor za volanom, vožnja pod dejstvom alkohola i nepoštovanje saobraćajnih propisa.

Izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza, na državnom putu I A reda broj 1, deonica od Subotice do Beograda, u pravcu Subotica – Beograd.

Saobraćaj će se kod službenog prolaza preusmeriti na levu (preticajnu) kolovoznu traku. Radovi se izvode od danas od 00.00 do 30. septembra.

Privremeno se obustavljaju radovi na sanaciji kolovoza, na državnom putu II A reda broj 225, na deonici Dragovac – Lebane.

Zbog radova na sanaciji i asfaltiranju vozne (srednje) kolovozne trake, na državnom putu I A reda broj 1 na deonici od Lapova do Velike Plane, u smeru od Niša ka Beogradu, u periodu od 26 – 31. jula do 19 h, saobraćaj će biti usporen i odvija će se levom (preticajnom) kolovoznom trakom.

Zbog radova na urgentnom održavanju kolovoza i izrade habajućeg sloja, u toku je obustava saobraćaja na državnom putu II A reda broj 207, na deonici Čitluk-Aleksandrovac, kroz naseljeno mesto Pepeljevac.

Saobraćaj se u pravcu Aleksandrovca preusmerava na državni put II A reda broj 211, na deonici Stopanja-Vitkovo-Aleksandrovac.

Radovi će trajati do 30. jula a izvodiće se u vremenskom periodu od 08-18h. Zbog izgradnje mosta u okviru auto-puta E-763, Beograd-Južni Jadran na deonici između Obrenovca i Uba , biće izmenjen način odvijanja saobraćaja na delu drž.putu II A reda broj 145, na deonici Stubline – Lipnjak i to u periodu od 26.07. do 30.11.2017. g. Saobraćaj će se zbog ovih radova na izgradnji mosta preusmeravati privremenom saobraćajnicom na delu državnog puta IIA reda br. 145.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.