U trendu

Opozicija hoće da da istera sve fabrike i zaustavi Srbiju

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da ne razume opoziciju koja želi da, kako kaže, uništi društvo da bi došla na vlast.

Podsetio je da politički protivnici aktuelne vlasti poručuju da će „isterati sve fabrike i zaustaviti Srbiju“.

„Vučić trenutno radi deset autoputeva, pa da neko od njegovih političkih protivnika kaže ‘mi bismo uradili 12’, ili mi gradimo obilaznicu a oni bi je uradili brže, ili bi izgradili dve umesto jedne fabrike vakcina, umesto 300 fabrika koje je doveo Vučić mi bismo doveli 500 i takav pristup mogu da razumem“, poručio je Vesić.

On je podsetio da se u Beogradu danas gradi 1,5 miliona kvadrata godišnje i dodao da su to stanovi za mlade ljude i za tržište i da se tako Beograd razvija.

„Počeli smo 22. novembra da gradimo metro i rekli smo da će 2028. godine biti prva linija metroa, a 2030. godine druga. Razumeo bih da naši politički protivnici kažu da bi oni to uradili možda brže iako nisu do sada ništa uradili, i ja takvu vrstu rasprave mogu da razumem“, rekao je Vesić.

Podsetio je da se u Beogradu trenutno izvode radovi na izgradnji fabrike vakcina u Zemun polju u blizini autoputa ka Surčinu.

„Radimo pristupne saobraćanice u dužini od šest kilometara uz izgradnju kompletne kanalizacione infrastrukture. Na taj način ćemo oživeti industrijsku zonu i u naredne dve do tri godine privući na isto mesto bar desetak fabrika“, istakao je Vesić, saopšteno je iz gradske uprave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.