U trendu

Opozicija kritikovala rebalans gradskog budžeta

BEOGRAD – Odbornici opozicije u Skupštini Beograda kritikovali su najavljeni rebalans budžeta, koji će se danas kao tema naći pred odbornicima gradske skupštine.

Oni su pre početka četvrte sednice na konferenciji za novinare ocenili da „umesto rešavanja konkretnih problema, imamo populističke mere“.

Dobrica Veselinović, šef Odborničke grupe „Moramo“ u Skupštini grada, najavio je da je ta odbornička grupa spremila amandmane koji podrazumevaju „rešavanje gorućih pitanja za građane Beograda“.

„Jedno od pitanja koje bi trebalo razrešiti je pitanje stambene krize koja se dešava u Beogradu „, rekao je on.

Naveo je da bi trebalo više ulagati u energetsku efikasnost i povećati ulaganja u državne vrtiće.

Predsednika Odborničke grupe „Ujedinjeni “ Mila Popović ocenila je da „sada budžet grada duplo veći, nego pre 10 godina kada se mnogo više gradilo“.

Ona je kazala da će predlozi te odborničke grupe, između istalog, biti da se izgradi nova osnovna škola u Mirjevu, kao i dve gimnazije – jedna u Batajnici, a druga na levoj obali Dunava“.

Aleksandar Radijičcić , odbornik Pokreta Slobodnih građana kritikovao je najavljeno osnivanje dva nova javna preduzeća, od kojih će se, kako je rekao, jedno „baviti uređenjem parkova, a drugo naplatom karata u gradskom prevozu“, ističući da takva preduzeća već postoje.

Šef odborničke grupe Bedem, Filip Tatalović, ocenio je da „od celokupnog budžeta za investicije nije realizovano skoro dve trećine“.

Šef odborničke grupe Narodna stranka u gradskom parlamentu Miloš Pavlović takođe se osvrnuo na osnivanje nova dva preduzeća i dodao da „mnoge obećane investicije „nisu izvršene, uključujući i izgradnju biciklističkih staza i izgradnju kanalizacije u opštinama kao što su Surčin i Ledine“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)