U trendu

Opozicija: Tanka većina, bliži novi izbori u Beogradu

BEOGRAD – Nakon što je Nikola Nikodijević ponovo izabran za predsednika Skupštine grada Beograda, glasovima 56 odbornika SNS i SPS, i jednog samostalnog odbornika, predstavnici opozicije ocenili su da je to “tanka” većina, sa kojom je, kažu, teško voditi grad i donositi odluke.
Šef odborničke grupe “Moramo” Dobrica Veselinović rekao je novinarima da SNS i SPS imaju “tanku većinu” jer imaju jednog odbornika koji je “prebegao” iz koalicije NADA i dao im podršku.
“To smo ustanovili time što svi odbornici opozicije nisu uzeli glasačke listiće i nisu izašli na glasanje. Prostim prebrojavanjem videli da je on jedna osoba koja čini dodatak toj većini”, rekao je Veselinović.
Zato će, kaže, biti “vrlo čupavo” da se većina u gradskom parlamentu i održi.
Šef odborničke grupe
Narodne stranke Miloš Pavlović rekao je da u gradskom parlamentu nije formirana većina koja bi mogla da funkcioniše u narednom periodu, jer bi, tvrdi, u suprotnom, na današnjoj sednici birali gradonačelnika Beograda i Gradsko veće.
Na pitanje kako Narodna stranka gleda na mogućnost novih izbora u Beogradu, Pavlović je rekao da novi izbori uopšte ne treba da budu tema i da je to „dimna zavesa“ koja je, kako kaže, poslužila da se opravda razgovor Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa.
Šef odborničke grupe „Ujedinjeni“ Mila Popović rekla je da su većinu u Skupštini grada formirale stranke koje su izgubile poverenje građana Beograda.
Dodala je da je Skupština grada “oročena” i da su posle današnje sednice bliži novi izbori u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar