U trendu

Oprez: bahati stranci bezglavo jure našim auto-putem

Naplatna rampa Šimanovci prethodna dva dana bila je najpaprenija za pojedine vozače – baš tu saobraćajna policija zaustavila je više od 300 njih koji su jurišali i preko 160 kilometara, prekoračivši prosečnu brzinu na autoputu – prenose mediji.

Tačno osmoro uniformisanih policajaca juče je odvajalo na desetine automobila iz kolona pred inkasantima „Puteva Srbije“. Scena je ličila nalik na onu koje se može videti na Sajmu automobila u Ženevi. Naređali su se luksuzni četvorotočkaši koji su bili u prekršaju. Većina „mercedesa“, „audija“, BMW-ova, „opela“ dolazilo je iz Švajcarske, ali i iz Nemačke i Austrije, sudeći po tablicama i govoru vozača. I svi su od Šida do Šimanovca išli brže od dozvoljenih 130 kilometara na sat.

– Probljem, probljem – viknuo je suvozač možda i najneuglednijeg automobila u zaustavnoj traci autoputa pošto je saobraćajni policajac njegovom mlađem kolegi za volanom prašnjave „opel insignije“ pokazao papirić na kome je stajalo „161 km/h“.

Strpljivi službenik MUP-a mirnim tonom pokušao je da mu na srpskom jeziku objasni nevolju.

– Vozili ste 31 kilometar na sat brže nego što je dozvoljeno i zbog toga morate kod sudije za prekršaje. Pođite za mnom u kućicu da napišemo prekršajni nalog – poručio je saobraćajac bledom momku sa Kosova koji je više slušao kolegu na suvozačevom sedištu u ulozi prevodioca.

Čim su obojica izašli iz vozila austrijskih tablica, samilost je tražena na prepoznatljivom jeziku.

– Probljem, probljem. Njegova majka teško bolesna, Bogu mi. Neću da lažem. On žurio zbog majke. Imala šljog. Vozi je kod ljekara na Kosovo. Ja priča sa šef – govorio je sve brže sredovečni muškarac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.