U trendu

OŠ „Duško Radović“ skolsku godinu dočekala u novom sjaju

BEOGRAD – Radovi na rekonstrukciji Osnovne skole „Duško Radović“, na Novom Beogradu, završeni su, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, povodom početka nove školske godine, poželeli su prvacima srećan polazak u školu i uspeh u daljem školovanju.

Radojičić je istakao da su rekonstruisane učionice, školsko dvorište, fiskulturna sala, kao i da se raduje što će đaci, kojih ima 820 u toj školi, započeti školsku godinu u takvim uslovima.

„Naglašavam da je ova škola urađana u saradnji Grada, opštine Novi Beograd i kancelarijom za javna ulaganja. Jedino onda kada svi radimo u istom cilju, možemo da imamo takve rezultate“, rekao je on prilikom obilaska škole.

Podsetio je da je Grad Beograd prethodne godine uložio 250 miliona dinara u rekonstrukciju 10 škola.

Radojičić je naveo da je u prethodnom periodu završena škola u Leštanima i Busijama, a kako kaže, u planu je da se rekonstruišu još tri škole, na Mirjevu, Čukaričkoj padini i u naselju Vojvode Vlahović.

„Početak ove školske godine je specifičan zbog virusa korona i zato je važno da poštujemo sve mere koje je propisao Krizni štab“, rekao je Radojičić.

Ocenio je da je važno što je Krizni štab doneo odluku da se nastava u školama odvija po klasičnom modelu, kao i da će se pratiti epidemiološka situacija i u skladu sa tim, ako bude potrebno, korigovati postojeće mere.

Dodao je da je ove godine, u Beogradu, osnovnu školu upisalo 17.000 prvaka, što je, kako je naveo, za 500 visee u odnosu na prošlu godinu.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izrazio je zadovoljstvo što će đaci novu školska godinu započeti u ,kako kaže, potpuno sređenoj školi.

Istakao je da je u rekonstrukciju Osnovne škole „Duško Radović“ uloženo više od 130 miliona dinara.

„Mi ćemo se potruditi zajedno sa gradom i Ministarstvom, da i u budućem periodu na ovoj opštini radimo na poboljšanju uslova u školama“, naveo je Šapić.

Obilasku škole prisustvovao je i gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.