U trendu

Otkriti ko su nalogodavci rušenja u Savamali

Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je danas od policije i tužilaštva da „kriminalni slučaj“ rušenja u beogradskom kvartu Savamala reše u najkraćem roku i da pred lice pravde izvedu neposredne izvršioce, snimljene siledžije pod fantomkama, organizatore i nalogodavce izvršenja krivičnih dela počinjenih tom akcijom.

„Dugotrajna potpuna pasivnost policije i tužilaštva, a zatim pod pritiskom javnosti nevoljno i usporeno pokretanje istrage o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici, ukazuje da je afera Savamala samo jedan segment afere Beograd na vodi, do sada najvećeg korupcionaškog posla Vučićeve vlade“, ocenjeno je u saopštenju DSS-a.

Kako je navedeno, u istom danu gradjani Srbije su saznali da i posle dve nedelje od kako su kriminalci pod fantomkama sprovodili noćno rušenje objekata u Savamali predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću „nije jasno o čemu se radi“, da ministar unutrašnjih poslova ćuti i da je dokazano da je „neko iz vrha policije“ naložio da policija ne interveniše i ne zaustavlja mafijaško divljanje.

„To potvrdjuje da u Srbiji ne samo da nema borbe protiv kriminala i korupcije, već da ona postaje mafijaška država. Više se ne radi samo o postojanju sistemske korupcije, već o činjenici da mafijaši u sprezi sa političarima, policijskim funkcionerima i pojedincima iz sistema javnog tužilaštva upravljaju državom, ostvarujući interese krupnog kapitala“, ističe DSS.

Objekti u Hercegovačkoj ulici srušeni su u noći izmedju 24. i 25. aprila, a po izjavama svedoka objekte su bagerima porušili ljudi sa fantomkama na glavama, koji su očevice zatvarali u hangar.

Ombudsman Saša Janković saopštio je u ponedeljak, 9.maja da se u slučaju rušenja tih objekata radi o „organizovanom kršenju prava gradjana“, pri čemu policija nije blagovremeno i efikasno reagovala.

Povezane vesti:

Sutra protest zbog rušenja objekata u Savamali

Izveštaj Zaštitnika potvrdio da je policija dozvolila rušenje u Savamali

Janković: U Savamali organizovano kršena prava gradjana

Janković o Savamali: Kao da se ništa nije dogodilo

Mali: Još nije utvrdjeno ko je srušio objekte u Savamali

LDP traži zaštitu Šabića od pretnji

Neprihvatljiv i neadekvatan odgovor gradonačelnika

Poverenik: Dva puta Savamala, da ne krenu po kućama 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.