U trendu

Otvoren novi vrtić „Biberče“ na Zvezdari

BEOGRAD – U Ulici Vatroslava Jagića na Zvezdari danas je otvoren novi vrtić „Biberče“ površine oko 400 metara kvadratnih u koji će biti upisano oko 70 mališana.

Reč je o 28. državnom vrtiću na Zvezdari, a otvorili su ga zamenica gradonačelnika Vesna Vidović i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Vidović je istakla da su rezultati koje Grad Beograd ima u obrazovanju i dečjoj zaštiti i te kako vidljivi na terenu i da taj sektor ostaje prioritet i za novi sastav gradske vlade.

„Beograd će prvi put biti bez liste čekanja za vrtiće, s čim se Grad dugo borio. Sve započete projekte u ovom sektoru ćemo nastaviti jer je to ono što je roditeljima neophodno“, rekla je Vidović, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Gak je rekao da je novootvoreni objekat Grad Beograd zakupio, a Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu opremio.

Kako je objasnio, Sekretarijat je obezbedio oko 6,5 miliona dinara za nabavku nameštaja, opremanje kuhinje, te za nabavku didaktike za vaspitno-obrazovni rad.

„Ovo je jedna od najvećih opština pa su nam potrebe za proširivanjem kapaciteta ovde i veće i na tome se stalno radi, traže se načini jer sama Opština nema mnogo mogućnosti za gradnju novih vrtića“, rekao je Gak.

On je istakao da je u poslednjih pet godina uloženo više od 260 miliona dinara u obnovu i opremanje vrtića na Zvezdari u koje ide oko 6.500 dece.

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.