U trendu

Otvoren prvi dečji eko-park na Savskom vencu

BEOGRAD – Savski venac je dobio svoj prvi dečji eko- park, izgrađen na prostoru Topčiderskog parka.

Otvaranju parka prisustvovalo je opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Savski venac Milošem Vidovićem.

Vidović je izrazio zadovoljstvo što je zelenu oazu u Topčideru sada upotpunio svojevrtan prostor za dečiju zabavu izgrađen od prirodnih materijala i po svetskim ekološkim standardima, saopšteno je iz opštine.

Zahvalio je Ministarstvu zaštite životne sredine zato što je pomoglo izgradnju eko-parka koji će puno značiti građanima Savskog venca.

Ovaj inovativan ekološki projekat učiniće da najmlađi posetioci Topčiderskog parka uživaju u sportsko-zabavnom kutku koji je opremljen bezbednim rekreativnim sadržajem za mališane. U pitanju je prostorna celina savršenog ambijenta za sve koji žele da uživaju u prirodi, zelenilu, čistom vazduhu, relaksaciji i zabavi, naveo je Vidović.

Podsetio je da je na teritoriji Savskog venca u proteklih sedam godina izgrađeno i obnovljeno blizu 20 dečijih igrališta i sportskih terenak, što je potvrda da su potrebe najmlađih prioritet u radu Opštine.

Želimo da život i odrastanje naše dece učinimo što kvalitetnijim i da im obezbedimo najbolje uslove školovanja. U skladu sa tim usmerićemo naša ulaganja na uređenje igrališta, zelenih površina i parkovskih oaza, a u fokusu će nam biti i projekti usmereni na zaštitu životne sredine, jer naši najmlađi to zaslužuju, zaključio je predsednik opštine.

U okviru projekta obnovljene su i pristupne staze ovog dela Topčiderskog parka, a prilikom izvođenja radova posebno se vodilo računa da se sačuva i ne ošteti postojeće zelenilo.

Otvaranju su prisustvovala deca iz Predškolske ustanove „Savski venac“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar