U trendu

Otvoren prvi vrtić u okviru „Beograda na vodi“

BEOGRAD – Prvi vrtić u sklopu kompleksa „Beograd na vodi“ zvanično je danas otvoren u nedavno useljenoj stambenoj zgradi Belgrade Waterfront Vista.

U vrtić „Futurino“, pored stanara Beograda na vodi, decu mogu upisati i stanari drugih opština, naglasila je vaspitač pripremne grupe Nevena Žiljković dodajući da se zaposleni trude da, uz pomoć najboljih metoda, pripreme decu za polazak u školu.

„Trudimo se da pružimo deci nešto jedinstveno i do sada neviđeno. Iza nas su godine iskustva u radu sa decom i trudićemo se da pružimo deci maksimalnu udobnost i sve potrebno znanje“, rekla je Žiljković.

Vrtić može da primi oko 130-oro dece, rekao je vlasnik vrtića Miljko Bakaj i naglasio da je vrtić moderno opremljen, sa svim didaktičkim materijalima.

„Trudili smo se da ga maksimalno kvalitetno opremimo da bismo ugodili što većem broju dece. Sve je više stanara u „Beogradu na vodi“ tako da je sve veća potreba za vrtićem“, rekao je Bakaj.

On je naglasio da vrtić ima svoju terasu, površine od 170 kvadratnih metara kako bi deca bila što više na svežem vazduhu, kao i igralište.

U okviru vrtića, kako je dodao, nalazi se pet soba, od kojih svaka ima oko 150 kvadratnih metara, kao i moderno opremljena kuhinja, na površini od 60 kvadratnih metara.

Prostor vrtića opremljen je moderno dizajniranim nameštajem, prilagođen potrebama dece i bogat različitim „Montesori“ didaktičkim materijalima koji su, kako se navodi u saopštenju Beograda na vodi, osmišljeni u skladu sa potrebama dece raznih uzrasta.

„Želimo da stanarima ponudimo više od kvalitetnih domova. Zato stvaramo moderno okruženje u kojem je sve što im je neophodno za ispunjen život dostupno na samo nekoliko minuta od kućnog praga“, rekao je generalni direktor Beograda na vodi Nikola Nedeljković.

On je dodao da veruje da će otvaranje vrtića, prvo u BW Vista, a zatim i u drugim stambenim zgradama, stanarima uštedeti dosta vremena, koje mogu da kvalitetno provedu sa svojim najmilijima.

Prvi mališani su u „Futurino“ krenuli početkom septembra.

U saopštenju se najavljuje da će u narednom periodu, u sklopu Beograda na vodi, biti otvorene i dve osnovne škole.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.