U trendu

Otvorena izložba „Beograd budućnosti“

BEOGRAD – Izložba „Beograd budućnosti“, na kojoj se mogu videti najznačajniji aktuelni i budući gradski projekti, otvorena je danas u Knez Mihailovoj ulici ispred tržnog centra „Rajićeva“.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić kaže da su izložbom, koja će biti otvorena do 14. novembra, prikazali deo onoga što se radi, kada je reč o uređenju javnih prostora u Beogradu.

„Tih projekata ima jako puno, a ovde su izdvojeni najvažniji. Svi koji prođu ovuda, videće da su to projekti koji su već u poodmakloj fazi realizacije“, rekao je on i kao primer naveo rekonstrukciju Savskog trga koji će biti najveći gradski trg sa spomenikom Stefanu Nemanji.

Između ostalog, na izložbi je prikazan i budući Linijski park čija bi izgradnja, rekao je Stojčić, trebalo da počne krajem sledeće godine.

„Očekuje nas uređenje Muzeja grada Beograda i izgradnja Gradske galerije na Kosančićevom vencu“, rekao je i dodao da je predviđena i izgradnja objekta kulture na otvorenom, odnosno amfiteatra za potrebe BELEF-a.

Naveo je da ćemo za tri do četiri godine imati potpuno izmenjeno „lice grada“ i da će turisti i građani koji nisu bili u Beogradu u poslednjih nekoliko godina svakako biti iznenađeni sprovedenim radovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.