U trendu

Otvorena manifestacija „Dečje vaskršnje čarolije“

BEOGRAD – Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović otvorila je danas 25. tradicionalnu manifestaciju „Dečje vaskršnje čarolije“, a povodom obeležavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

manifestacija je otvorena u Konaku knjeginje Ljubice, a pokrovitelji su
Grad Beograd, zajedno sa patrijarhom srpskim Porfirijem i prestolonaslednikom Aleksandrom II Karađorđevićem, navodi se u saopštenju pres službe Grada Beograda.

Vidović je istakla da deca čine ovaj svet boljim i lepšim, kao i da od njih treba da učimo kakav on treba da bude.

„Gledajući ih danas kako oslikavaju vaskršnja jaja, mislim da su deca istinski umetnici, najiskreniji stvaraoci radosti i ljubavi. Ovde se danas vidi jedinstvo sve naše dece iz Beograda. Naročito se radujem dolasku dece sa Kosova i Metohije, kao i dece iz Niša, Sremskih Karlovaca, Jagodine, Banjaluke, Skoplja i drugih krajeva, koja su gosti našeg grada i kojoj želim dobrodošlicu u Beograd“, rekla je Vidovićeva.

Ona je tom prilikom prisutnima čestitala predstojeće uskršnje praznike.

„Radost okupljanja na najveći hrišćanski praznik, koji je simbol novog rođenja i večnog života, najlepše se doživljava sa decom“, poručila je zamenica gradonačelnika.

Prisutnima su se obratili i patrijarh srpski Porfirije, prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i predsednik organizacije „Deca Palilule“ Branislav Jović, a događaju je prisustvovala i direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar