Otvorena rekonstruisana Klinika za interne bolesti Kliničkog centra Vojvodine

U Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu danas je, posle 60 godina od izgradnje, otvorena kompletno rekonstruisana Klinika za interne bolesti.

Tu su smeštene Nefrologija i Klinička imunologija, Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, Gastroenterologija i hepatologija i Klinika za hematologiju.

Reč je o objektu ukupne površine 5.100 kvadratnih metara čiju su rekonstrukciju zajednički finansirali Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i Pokrajinska vlada preko resornog sekretarijata, u vrednosti 682,4 miliona dinara, rečeno je na otvaranju.

Direktorka Kliničkog centra Edita Stokić precizirala je da je kapacitet rekonstruisanih klinika za interne bolesti 163 postelje, te da je samo u tom objektu zaposleno 100 lekara i 200 medicinskih sestara i tehničara.

„Ovo je veliki dan za nas“, rekao je pokrajinski premijer Igor Mirović.

On je naveo da se grade i blokovi B i C Kliničkog centra Vojvodine, koi će imati oko 30.000 kvadrata i više stotina ležajeva.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da zdravstveni sistem Srbije i država Srbija „ne liče na ono na šta su ličili pre nekoliko godina“, napominjući da je Interna klinika primer za to.

„Danas smo ovde u Kliničkom centru Vojvodine pokazali da je ovo druga dimenzija zdravstvenog sistema i naše države, i kada je reč o opremi, i kada je reč o ulaganju u infrastrukturu i usavršavanje medicinskog osoblja“, naveo je Lončar.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao je da je reč o impozantnom objektu koji je ponos Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.