U trendu

Otvorena „Starogradska zima“ – koncerti, radionice. . .

BEOGRAD – U okviru manifestacije „Beogradska zima“ danas je u Parku vojvode Vuka na Topličinom vencu otvorena „Starogradska zima“, gde je za posetioce pripremljen raznovrsan program.

Sugrađani će imati priliku da uživaju uz muziku domaćih di-džejeva, nastupima muzičkih zvezda, ali i da dovedu svoje mališane na kreativne radionice, druženje sa junacima iz bajki i koncerte posebno osmišljene za njih.

„Ovaj divno uređen trg koji smo uredili pre nekoliko godina svake zime postaje prostor za decu i danas je opština Stari grad, u saradnji sa Gradom, postavila ovde divan prostor gde će biti koncerata i događaja za decu, ali i gastro kućica tako da će svi moći da uživaju“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je prisustvovao otvaranju „Starogradske zime“.

Podsetio je da je danas otvoreno klizalište na Tašmajdanu i dodao da će oko 20. decembra biti otvoreno i veliko klizalište na Trgu Republike gde je, dodao je, juče održan „Dečji novogodišnji koncert“.

Vesić je pomenuo i novogodišnji karavan sa koncertima i dečjim predstavama koji je, kako kaže, danas u Mladenovcu, a koji će ukupno obići 25 lokacija u gradskim i prigradskim opštinama.

Podsetio je da je ispred zgrade opštine Zvezdara otvoren „Trg bajki“ gde se najmlađima čitaju bajke i dodao da ćemo imati i „Ulicu otvorenog srca“.

„Sve ovo namenjeno je deci i zahvaljujem opštini Stari grad što su se potrudili i obezbedili svoja sredstva kako bismo zajednički imali još jedan dodatni program za decu“, rekao je Vesić.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović je rekao da će „Starogradska zima“ trajati 36 dana i dodao da će za to vreme biti održano deset koncerata, kao i 40 različitih radionica što se, dodao je, radi u saradnji sa Muzejom primenjene umetnosti.

„Roditelji će moći da dovedu svoju decu i prijave ih ovde na štandu, ali i da uživaju u gastro punudi u okviru manifestacije“, rekao je Marjanović i pozvao sve građane Starog grada, ali i svih drugih opština da dođu i uživaju.

Tokom trajanja „Starogradske zime“, ulaz u Muzej primenjene umetnosti biće besplatan svakog petka od 11 do 19 sati.

U tom muzeju će se održavati najrazličitiji tipovi radionica za sve uzraste, a posetioce manifestacije očekuje i 10 gastro kućica beogradskih restorana koji će pripremiti hranu za sve koji dođu.

Radno vreme gastro kućica i šanka je radnim danima od 15 do 22 sata, a vikendom od 11 do 23 časa.

Program „Starogradska zima“ organizuju opština Stari grad, Grad Beograd, Beokom servis, Mondo, Adria Media magazini i Muzej primenjenih umetnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.