U trendu

Otvorene ponude za opremanje privredne zone u Surčinu

BEOGRAD – Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda danas je otvorila ponude na tenderu za opremanje privredne zone u Surčinu, objavio je na svojoj Fejsbuk stranici zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je saopštio Gradski sekretarijat za informisanje Vesić je naveo da se na ovaj tender, čija je procenjena vrednost 850 miliona dinara, prijavilo 12 građevinskih firmi koje su nastupile samostalno ili u konzorcijumu.
„Sve ponude će proći proceduru stručne ocene, posle čega će biti doneta odluka o najpovoljnijem ponuđaču. Radovi će obuhvatiti izgradnju 8,9 kilometara saobraćajnica na lokaciji uz obilaznicu oko Beograda, u okviru kompleksa namenjenom za privredne delatnosti u Surčinu“, istakao je Vesić.

Dodao je da će se graditi dva kružna toka i nekoliko saobraćajnica koje presecaju prostor privredne zone koje će biti opremljene projektovanom saobraćajnom signalizacijom.

Vesić je naveo da je Direkcija danas raspisala i tri tendera za izgradnju kanalizacije, od kojih se prvi odnosi na izgradnju kanalizacije u Kumodražu i Jajincima.

“ Kroz četiri zasebna ugovora gradiće se oko 18 kilometara kanalizacione mreže u naseljima Jajinci, Mala utrina, Kumodraž selo i Kumodraž – Vojvode Stepe. Procenjena vrednost svih ovih radova je 533 miliona dinara“, naveo je on.

Planirano je da radovi u Maloj utrini, Kumodraž selu i duž Vojvode Stepe i okolnim ulicama počnu u martu, a da se kanalizacija u Jajincima projektuje tokom sledeće godine, pa bi radovi počeli kada se završi izrada tehničke dokumentacije.

Drugi tender raspisan je za izgradnju kanalizacije u delu naselja Krnjača, procenjena vrednost radova je 208,3 miliona dinara, a ponude se prikupljaju do 14. januara.

Treći tender, prema objavi zamenika gradonačelnika, se odnosi na izgradnju fekalne kanalizacione mreže u naselju Sunčani breg u opštini Rakovica.

Procenjena vrednost radova je 41,6 miliona dinara, a prijave se prikupljaju do 3. februara.

Raspisan je i tender za izgradnju ulice Milovana Lazarevića u Lazarevcu, gde je procenjena vrednost radova 133,3 miliona dinara, a ponude se prikupljaju do 2. februara, naveo je Vesić uz ocenu da je objavljivanjem ovih tendera Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda uspešno završila 2021. godinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.