U trendu

Ove godine oko 1.000 mesta vise za malisane u vrtićima u BG

BEOGRAD – Ove godine će u vrtićima biti oko 1.000 mesta više za mališane u odnosu na prošlu godinu, izjavila je direktorka Predškolske ustanove „Dečiji dani“ Sanja Lazović i navela da predškolske ustanove treba do sutra da dostave spisak raspoloživih kapaciteta za upis.

Lazović je navela za Tanjug da konkurs za upis dece u predškolske ustanove u Beogradu počinje 11. aprila i trajaće do 13. maja.

„Nakon konkursnog roka, upisna komisija će razmatrati sve prijave i napraviti preliminarne liste koje će biti istaknute u svim predškolskim ustanovama 6. juna“, rekla je Lazović.

Istakla je da su se kapaciteti za upis dece povećali u vrtićima, te da je prošle godine bilo 14.000 raspoloživih mesta, a sada je otvoreno oko 1.000 mesta više.
Lazović je objasnila da se roditelji za upis prijavljuju putem portala e-uprava, kao i prethodnih godina, jer se to pokazalo kao dobra praksa.

Dodala je da predškolska ustanova „Dečiji dani“ ove godine ispraća 435 predškolaca u osnovne škole, te da je planirani upis novih mališana u 11 vrtića, koji su u njenoj nadležnosti, između 480 i 500.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.