U trendu

Ovo će vas preneraziti: vreme do kraja zime

Sve do sredine februara čeka nas pravo prolećno vreme, a temperatura tokom dana ni u jednom trenutku neće pasti ispod nule, prognoziraju meteorolozi!

Nakon još dva tri hladnija dana ove nedelje, sledi naglo otopljavanje, pa će već sledećeg vikenda biti čak 11 stepeni, što je daleko iznad januarskog proseka, prenose mediji.

Sunčani februar

Ni posle 15. februara hladnijeg vremena nema čak ni u naznakama, tako da se već sada može reći da je ovo najtoplija zima decenijama unazad.

Meteorolog „Weather2Umrella“ Đorđe Đurić napominje da je kratkotrajni, nešto hladniji talas na izmaku i da je pred nama period izuzetno lepog i toplog vremena.

Bez zahlađenja

I u republičkom hidrometeorološkom zavodu kažu da nas od četvrtka očekuje osetniji porast dnevne temperature, kao i da do sredine februara nema ništa od „velike zime“.

– Od četvrtka ćemo imati dosta sunca, a dnevne tempereture će se kreteti i do 10 stepeni. Postoje indicije da bi krajem januara u nekim danima moglo da bude i do 12 stepeni, što je daleko iznad proseka za ovo doba godine.

Početkom sledećeg meseca očekuje se blagi pad temperature, ali to će sve biti kratkog daha. Lepo vreme će se sigurno zadržati do polovine februara, a za sada nema indicija ni da će posle toga biti nekog ledenog talasa – kažu u RHMZ.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.