U trendu

Ovo je danas u Srbiji IDEALAN posao: klikću stranu po stranicu – slažu paru na paricu!

„Radio-televizija Vojvodine angažovala je osobe koje za mesečni honorar od 80.000 dinara pišu komentare na vesti za zvanični sajt RTV-a, saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Osobe o kojima je reč niko u Web redakciji nije video, a većina ih i ne poznaje.

Njihova uloga navodno je da pišu takozvane botovske komentare i pozitivno ocenjuju pojedine vesti, najčešće one u kojima se pojavljuju državni funkcioneri.

To je za VOICE prokomentarisao i jedan od novinara RTV-a, koji tvrdi da je u poslednjih nekoliko meseci primetno da je broj botovskih komentara naglo porastao.“ (Kurir)

Counter-Strike: Bot je pogrdan naziv za osobu koja prati jedan princip i stil igre, postajući izuzetno predvidljiv u tom procesu. Predstavlja lošeg igrača. Biti bot je gore nego biti majmun. Nastao naziv po uzoru na PoDBOT i Zbot AI. Često se više koristi kao uvreda nego bilo šta drugo.

Web BOT: Skraćeno od ROBOT, radi na osnovu skripti koje je neko pustio u promet, pogotovo obavljajući funkcije od najprostijih čestitanja rođendana, do veoma komplikovanih političkih diskusija. Pogledati : http://www.cleverbot.com/

Bot u RS: Osoba iza kompjutera koja je plaćena da lupka minuse i pluseve zavisno od komentara koji je ostavljen na nekom medijskom portalu, često pišući šablonski i veoma prepoznatljivo tipa “Srbija je na dobrom putu ka Evropskoj uniji“ ili “Sirijci su naša braća“.

Naravno, njihov posao još više olakšava da se pronađu kvalitetni komentari s obzirom na to da će biti zatrpani negativnim feedback-om, mada to nije uvek slučaj jer ponekad preskoče neku vest.“ (N3W)

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.